Projektif Çocuk Testleri Eğitimi 16 Şubat 2020'de Başlıyor

PROJEKTİFÇOCUK TESTLERİ EĞİTİMİ

  • CAT(Children Apprection Test)  Testi
  • Louissa Duss Psikanalitik Hikayaler Testi
  • Goodenough Harris Bir İnsan Çiz Testi
  • Çocuk Resim Çizimleri
  • Beier Cümle Tamamlama Testi

 
TESTLERİN İÇERİK BİLGİSİ:

CAT(Children Apprection Test)  Testi:

Uygulanma yaş aralığı 3 ila 10 yaş arasıdır. Üzerinde hayvan resimlerinin bulunduğu toplam 10 adet kart ile belirtilen yaş aralıklarındaki çocukların kişilik dinamiklerini ve ebeveyn ilişkilerini analiz etmek için kullanılan bir psikolojik testtir.

Goodenough Harris Bir İnsan Çiz Testi:

Çocuktan bir insan çizimi yapması istenir ve sonucunda 2 farklı değerlendirme mevcuttur. Birisi zeka testi olarak objektif zekayı ölçen değerlendirme, diğeri de duygusal göstergeleri saptamak için kullanılan projektif yorumudur. 5-12 yaş için kullanılır. Bireysel ya da grup olarak uygulanabilir.

Louissa Duss Psikanalitik Hikayaler Testi:

3-10 yaş arası çocukların kişilik komplekslerini açığa çıkarmak amacıyla uygulanır.  Zaman sınırlaması yoktur. Test, on tane yarım bırakılmış hikayeden oluşur. Hikayeler çocukların anlayabilecekleri ve ilgi duyabilecekleri biçimde yapılandırılmıştır. Her öykünün bir içeriği vardır. Psikanalitik teoriye uygun olarak, her gelişim dönemine uyan olası problemi ortaya koymaktadır.

Beier Cümle Tamamlama Testi: Yansıtma tekniklerinden olan bu test, geniş kullanım alanına sahiptir. Bireylerin ve grupların tutum ve duygularının incelenmesinde yararlanıldığı gibi, klinik çalışmalarda da kullanılmaktadır. Kişi, bu test aracılığıyla, bir ölçüde belirsiz bir uyarıcı karşısında kendi ilgilerini, duygularını tutumlarını, isteklerini, üzüntülerini ve kişiliğinin diğer önemli isteklerini yansıtmaktadır. Testte bulunan eksik cümleleri tamamlarken, genel durumunun yanı sıra, iç durumunu yansıtan tepkilerde bulunmaktadır. 

Çocuk Resim Çizimleri: Resim, çocukların  iç dünyasının ifade biçimi ve zihinsel yapısının bir yansımasıdır. Çocuk resimleri diğer teknikler ve değerlendirmelerle birlikte kullanılıp, iyi analiz edildikleri takdirde, çocuk ile çalışan uzmana ayrıntılı bilgi verir. Eğitimin bu bölümünde çocuk resimlerinin analizlerine yönelik bilgiler aktarılacaktır.

 

EĞİTİM PROGRAMI:

CAT(Children Apprection Test)  Testi, Çocuk Resim Çizimleri, Louissa Duss Psikanalitik Hikayaler Testi, Goodenough Harris Bir İnsan Çiz Testi ile ilgili teorik bilgiler ve uygulamaya yönelik anlatım.

Sizlerden gelecek talep doğrultusunda süpervizyon çalışma grubu açılacaktır. Eğitim sonunda süpervizyon talep edenler, asistanımız Sanem Akkurt’a isimlerini yazdırmalıdır. Minimum 5 kişi ile grup açılır.

EĞİTİM SÜRESİ: 1 gün - 8 saattir. Saat 13.00 -13.30 arasında öğlen yemeği için ara verilecektir.

EĞİTİM TARİHİ: 16 Şubat 2020 Pazar günü ( Saat: 10.00- 18.00 )             

EĞİTİMCİ: Doç.Dr.Müge Yüksel (Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi)                                                          

EĞİTİMİN AMACI: 4 adet projektif test ve çocuk resimlerinin yorumlanması hakkında verilen teorik bilgilerin öğrenilmesi, uygulanması ve değerlendirilmesi

KİMLER KATILABİLİR:Psikolojik Danışman, Psikolog, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanları, Özel Eğitimciler, Aile Danışmanları, Sosyologlar, Sosyal Hizmet Uzmanları ile Üniversitelerin bu bölümlerinde öğrenimlerine devam eden 3.& 4. Sınıf öğrencileri

EĞİTİM SONUNDA VERİLECEK BELGE: Katılım Sertifikası

KATILIMCI SAYISI: Katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır. (Bu sebeple kayıtta arama önceliği dikkate alınacaktır.)

MATERYALLER: Test metaryelleri test ücret bedelinin içine dahildir.

KAYIT İÇİN: Aşağıda belirtilen telefonlara 12 Şubat 2020 Çarşamba gününe kadar telefonla kayıt yaptırılması ve eğitim ücretinin banka hesap numaralarımıza yatırılması gerekmektedir.

ÜCRET: 600 TL + KDV olup,

İş Bankası Bakırköy şubesi IBAN: TR480006400000111230690525 Özlem Tunca hesabına 12 Şubat 2020 Çarşamba gününe kadar yatırılıp dekontun merkezimizin aşağıdaki mail adresine gönderilmesi gerekmektedir. (Ücret yatırılırken katılımcının açıklama bölümüne kendi adını soyadını yazması önemlidir.)


EĞİTİM YERİ & ADRESİ:

EKOL PEDAGOJİK & PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK ve EĞİTİM MERKEZİ

Bağdat Cad. Gökmen Apt. No:132/5 Feneryolu /Kadıköy/İSTANBUL

 

KAYIT VE AYRINTILI BİLGİ İÇİN:

TEL: (216) 3375037/38       GSM:05062733342       INTERFAX:02123269149

E-MAIL: ekolpsikoloji@gmail.com       WEB: www.ekolpsikoloji.com