Objektif Çocuk Testleri Eğitimi 15 Mart 2020'de Başlıyor

OBJEKTİF ÇOCUK TESTLERİ EĞİTİMİ                                                    

  • FROSTİG GELİŞİMSEL -GÖRSEL ALGI TESTİ
  • BENDER GESTALT GÖRSEL -MOTOR ALGILAMA TESTİ
  • BENTON GÖRSEL BELLEK TESTİ
  • ANKARA GELİŞİM TARAMA ENVANTERİ
  • GESSEL TESTİ
  • BURDON DİKKAT TESTİ
  • METROPOLİTAN OKUL OLGUNLUĞU TESTİ

 

TESTLERİN İÇERİK BİLGİSİ:

Frostig Gelişimsel-Görsel Algı Testi: Temel olarak görsel algılamayı saptamaya yarayan bir testtir. Test el-göz koordinasyonu, şekil zemin, şekil değişmezliği, uzaydaki pozisyon, uzay ilişkileri olmak üzere beş algısal beceriyi ölçmektedir. Üç ile sekiz yaş arası çocuklara uygulanır. Test beş alt testten oluşmaktadır. Bireysel ve grup şeklinde uygulanır.

Bender Gestalt Görsel-Motor Algılama Testi: 9 basit çizimden oluşan görsel motor algılama, performans testidir. Çocuk ve yetişkin olarak ayrılan bu test artık daha çok çocuklara yönelik kullanılmaktadır. Çocuklar için kullanılan formunda yaş sınırı 5 yaş 6ay ila 11 yaş arasındadır.

Benton Görsel Bellek Testi: 8 yaş ve üstü bireylere uygulanan görsel bellek testidir. Bu testte çocuğun gördüklerini kısa süreli mi yoksa uzun süreli belleğe mi kaydettiğini tespit etmek amaçlı kullanılmaktadır. Göstermeli ve çizimli olmak üzere iki çeşidi vardır.

Ankara Gelişim Tarama Envanteri: 0–6 yaş arasındaki çocukların gelişimi bu testte 4 farklı alanda incelenmektedir. Bu test sadece anne, baba veya çocukla daha çok vakit geçiren veya ilgilenen kişi tarafından doldurulmalıdır. Çocuğun becerilerini değerlendirmeye yöneliktir.

Gessel Testi: 1–7 yaş arasındaki çocuklara uygulanır. Kolaydan zora doğru sıralanmış 7 şekilden oluşur. Şekiller her yaşın seviyesine göre düzenlenmiştir. Test sonucuna dayanarak çocuğun zekâ düzeyi ve gelişim yaşı hesaplanır.

Burdon Dikkat Testi: Bu test çocuğun ve gencin dikkat gücünü ölçer.10-20 yaşındakilere uygulanır.

Metropolitan Okul Olgunluğu Testi: Okula hazırlık, verilen yönergeyi anlama ve uygulamayı başarma becerisini değerlendirmek ve okula yeni başlayanların 1.sınıf talimatlarını anlamaya hazırlıklı olmalarını sağlayacak olan özelliklerini ve başarılarını ölçmek üzere hazırlanmıştır. Test 5 yaş 6 ay-6 yaş çocuklarına uygulanır. Ortalama 24 dakikadır. Her alt testin süresi farklıdır. Toplam 100 madde ve 6 testten oluşur.

 

EĞİTİM PROGRAMI:

Frostig Gelişimsel-Görsel Algı Testi- Bender –Gestalt Psikomotor Algı ve Koordinasyon Testi- Benton Görsel Bellek Testi- Ankara Gelişim Envanteri- Gessel Testi –Burdon Dikkat Testi- Metropolitan Okul Olgunluğu Testi ve Beier Cümle Tamamlama Testi ile ilgili teorik bilgiler ve uygulamalı anlatım sonunda kursiyerler tarafından yapılan uygulamaların değerlendirilmesi. Sizlerden gelecek talep doğrultusunda süpervizyon çalışma grubu açılacaktır. Eğitim sonunda süpervizyon talep edenler, isimlerini yazdırmalıdır. Minimum 5 kişi ile grup açılır.

 

EĞİTİM SÜRESİ:  2 gün - 14 saat

EĞİTİM TARİHİ:    15 Mart 2020 Pazar günü Saat: 10.00 – 17.00

İkinci eğitim günü grup ile birlikte konuşularak tespit edilecektir.

Her iki eğitim gününde saat 13.00 -13.30 arasında öğlen yemeği için ara verilecektir.

EĞİTİMCİ: Doç. Dr. Müge Yüksel (Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi)                                                               

KİMLER KATILABİLİR:Psikolojik Danışman, Psikolog, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanları, Özel Eğitimciler, Sosyal Hizmet Uzmanları ile Üniversitelerin bu bölümlerinde öğrenimlerine devam eden 3. ve son sınıf öğrencileri.

EĞİTİM SONUNDA VERİLECEK BELGE: Katılım Sertifikası

KATILIMCI SAYISI: Katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır. (Bu sebeple kayıtta arama önceliği dikkate alınacaktır.)

MATERYALLER: Testlere ait kitapçıklar ve test kartlarının ücreti 100 TL olup edinmek isteyenlere dağıtımı yapılacaktır.

KAYIT İÇİN: Aşağıda belirtilen telefonlara 9 Mart 2020 Pazartesi gününe kadar telefonla kayıt yaptırılması ve eğitim ücretinin banka hesap numaralarımıza yatırılması gerekmektedir.

ÜCRET: 750 TL + KDV olup

Garanti Bankası Göztepe şubesi

IBAN: 650006200029900006696003 Ebru Şen hesabına 9 Mart 2020 Pazartesi gününe kadar yatırılıp dekontun merkezimizin aşağıdaki mail adresine gönderilmesi gerekmektedir.(Ücret yatırılırken katılımcının açıklama bölümüne kendi adını soyadını yazması önemlidir.)


EĞİTİM YERİ & ADRESİ :

EKOL PEDAGOJİK & PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK ve EĞİTİM MERKEZİ

Bağdat Cad. Gökmen Apt. No:132/5 Feneryolu/Kadıköy/İSTANBUL

KAYIT VE AYRINTILI BİLGİ İÇİN:

EKOL TEL: (216) 3375037 /38  GSM:   05062733342       INTERFAX:02123269149

 

E-MAİL:ekolpsikoloji@gmail.com     WEB: www.ekolpsikoloji.com