Merkezimizde “Oyun Terapisi” çalışmaları yürütülmektedir. Uzmanlarımız tarafından bireysel olarak takip edilen çocuklarımızdan gerekli görülenler ayrıca “Oyun Terapisi” gruplarına alınırlar.

Oyun Terapisi

Oyun oynama yetisini sorunlar boyutunda yeniden yapılandırmadır. Oyun terapisi, güvenli bir ortam ve terapist eşliğinde gerçekleştirilir. Çocuk oyun yoluyla baş edemediği duyguları ve yaşadığı zorlukları yeniden canlandırma yaparak deneyimler ve üstesinden gelmeye çalışır. Oyun terapisi çocuğa deneyim ve duygularını yeniden canlandırma fırsatı sunduğu için iyileştirici özelliği vardır. Çocuğun Oyun terapisi grubuna uygunluğu ve terapinin faydası için öncelikle herbir çocuk / aile bireysel görüşmeye alınır. Uygun olan çocuklar ayrıca oyun terapisi grubuna dahil edilir.Oyun terapisinde süreç sonuçtan önemlidir. Çocuk, terapi süresinde engellenmişlikten kurtulur ve gelişim sürecine kaldığı yerden devam edebilir.

 

Kullanıldığı başlıca  alanlar;

Parmak emme

Tırnak yeme

Korkular

Boşanma ve  çocuk

İçine kapanıklık

Agresif  tutumlar ve vurma davranışı

Kardeş kıskançlığı

Okul fobisi

Enüresis ve enkopresis ve daha bir çok duygusal problemde...

Süre 

Terapi süresi ve yoğunluğu aile ve çocuğun durumuna,problemin geçmişine ve işbirliğine göre 8 – 10 hafta sürmektedir.

Terapi ortamı

Özel olarak hazırlanmış terapi odasında ve  seçilmiş oyuncak ve materyaller ile oyun terapisti &Psikolog tarafından uygulanır. Seans süresi 50 dakikadır.

  Copyright 2007.Içerigindeki bilgi izinsiz kullanilamaz.
Web Yazilim Çigdem Erdogan